Betöltés
Baromfitechnológia Állathigiénia Kártevőirtás Hírek
Rólunk
HATAGRO Munkatársak Kapcsolat English version
 • 2017 Júl. 21
  19:35

  A hazai baromfi ágazatot az elmúlt időszakban a baromfihús- és tojás áfacsökkentés, illetve madárinfluenza jellemezték. Az ágazatnak döntő szerepe volt abban, hogy a mezőgazdaság teljesítménye 2016-ban is, és 2010 óta gyakorlatilag folyamatosan rendkívüli módon kedvezően alakult.

  A vidéki foglalkoztatásban, 50-60 ezer fő érintett a baromfiágazatban. Az exportáru alapok megtermelésében a baromfihús a 3. legnagyobb értéket képviselő exportcikkünk. Európa és világszerte problémát jelent a madárinfluenza, mely hazánkat is elérte – mondta el Csorbai Attila, a Magyar Baromfi Terméktanács elnöke. Hozzátette: az ágazat a kialakult állategészségügyi helyzetet megfelelően tudta kezelni hazánkban. Komoly kormányzati segítséget kaptak a termelők, hiszen a károkra fordított támogatások közel 10 milliárd Ft értéket tettek ki – hangsúlyozta Csorbai Attila.


  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara azon dolgozik, hogy idővel az állattenyésztők számára is legyen egy olyan kárenyhítési alap, amely például a növénytermesztésben már jelen van, és működik. Elkezdték az egyeztetéseket a baromfi terméktanáccsal közösen, hogyan lehetne egy olyan kárenyhítési alapot létrehozni, ami a termelők számára megoldást nyújtana – hangsúlyozta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. Ezzel párhuzamosan a biztosítókkal is elkezdték a megoldást keresni arra, hogy létrejöjjön egy olyan díjtámogatott biztosítás ami jól integrálható az állattenyésztésbe, és a baromfitenyésztésbe – fűzte hozzá.

   

  A teljes cikk elolvasásához kattintson:
  http://www.agrotrend.hu/gazdalkodas/allattenyesztes/jol-vette-az-akadalyokat-a-baromfiagazat

  Forrás: agrotrend.hu

Győr

HAT-AGRO Csoport
9027 Győr, Tibormajori út 1.
Tel:
+36 96 525 023
E-mail:
info@hatagro.hu

Budapest

HAT-AGRO Csoport
1036 Budapest, Lajos u. 80. fsz. 27.
Tel:
+36 1 426 7947
E-mail:
info@hatagro.hu