Állathigiénia Madárinfluenza Sertéspestis Baromfitech Kártevő
Rólunk
HATAGRO Munkatársak Hírek Kapcsolat English version
 • 2016 Okt. 28
  09:28

  Megkerülhetetlen szereplők az agrogazdaságban címmel írtak rólunk a Heti Válaszban:

   

  "A Hat-Agro tevékenysége a haszonállattartáshoz kapcsolódó biobiztonsági szolgáltatásoktól az automatizált baromfigazdaságok kivitelezéséig terjed. A hónap cégének eredményei nagyrészt az új lehetőségek iránti fogékonyságból fakadnak."

  A Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjjal kitüntetett Hat-Agro következetes fejlődési utat bejárva vált a hazai piac számos területének vezető szereplőjévé. A cégcsoport biobiztonsági megoldásai, illetve a baromfitartás technológiájához és a gazdaságok fenntartható működéséhez kapcsolódó szolgáltatásai révén évek óta folyamatos bővülést produkál.

   

  A Hat-Agrót 1998-ban azzal a céllal indította három magyar vállalkozó, hogy a belga Cid Lines cég kizárólagos forgalmazójaként a hazai agrárgazdaságban is meghonosítsák a modern tisztító- és fertőtlenítőszerekből álló komplex termékcsomagokat. "Akkoriban itthon csak a nagy gyártók egy-egy termékét lehetett kapni, mi viszont egy teljes technológiát kínáltunk, melynek részét képezte számos speciális megoldás is" - mondja a cég egyik alapítójából 2008-ra egyedüli tulajdonossá váló Pásztor Attila.

   

  A kezdetben csak a baromfiiparban forgalmazott állathigiéniai termékek iránt hamarosan a sertés-, később a szarvasmarhatartók is érdeklődni kezdtek, de az áttörést egy váratlan fordulat hozta meg. Először a száj- és körömfájás, majd 2006-ban a madárinfluenza-járvány országosan az állategészségügy és -higiénia területére irányította a figyelmet. Mivel ekkoriban a Hat-Agro volt a legnagyobb, a témában széles körű szaktudással és felkészültséggel rendelkező hazai szereplő, a járvány idején szinte minden gazdaságba, állategészségügyi központba, határátkelőhelyre és repülőtérre a cég szállította a fertőtlenítőszereket.

   

  A járványok és fertőzések elleni hatékony védekezés érdekében a Hat-Agro biobiztonsági szolgáltatáscsomagot állított össze, mely számos más terület mellett már a szalmonellát terjesztő rágcsálók ellen is védelmet nyújtott. Az így elinduló második, kártevő-mentesítéssel foglalkozó üzletág gyors eredményeket produkált, elsősorban a már kialakult, a versenytársakénál közvetlenebb és hatékonyabb értékesítési struktúra miatt.

   

  A cég 2005-től átvette a német baromfi-tartástechnológiával foglalkozó vállalat, a Big Dutchman hazai értékesítési jogait. "Ez új perspektívát nyitott a társaság életében, ami sok szempontból alkalmazkodást és fejlődést is követelt tőlünk. Az automatizált baromfitelepek kivitelezése projektszemléletű tervezést igényelt, ami különbözött a korábbi üzleti modellünktől" - emlékszik vissza a cégvezető. A szemléletbeli eltérés azonban nem lehetett akadálya az új terület kibontakozásának; 2012-ben, amikor egy uniós direktíva következtében országos hullám indult a baromfitelepek modernizálására, a Hat-Agro kiugróan magas, 2,5 milliárd forintos árbevételt könyvelhetett el.

   

  A tartástechnológiával áll összefüggésben a vállalat legfiatalabb üzletága is, melynek célja a baromfitelepek környezetkímélő, fenntartható működésének biztosítása. Ennek érdekében a Hat-Agro részt vesz energiahatékony légcserélő rendszerek telepítésében, illetve a jövőben létrehoznának egy veszélyes műanyaghulladékok újrahasznosítására szakosodott üzemet is.

   

  "Üzleti szemléletünk a folyamatos megújulásról szól" - összegzi a cég filozófiáját Pásztor Attila. "A közeljövő egyik célja, hogy az egyetemekhez közelebb kerülve olyan fiatal szakembereket is megszólítsunk, akik segíthetnek abban, hogy a Hat-Agro továbbra is friss és korszerű maradhasson."

   

   

  A cikk elérhető a Heti Válasz oldalán: http://valasz.hu/uzlet/tiszta-szarnyalas-76125

   

  A teljes cikk letölthető itt: Megkerülhetetlen szereplők az agrogazdaságban: Tiszta szárnyalás. pdf

Győr

HAT-AGRO Csoport
9027 Győr, Tibormajori út 1.
Tel:
+36 96 525 023
E-mail:
info@hatagro.hu

Budapest

HAT-AGRO Csoport
1036 Budapest, Lajos u. 80. fsz. 27.
Tel:
+36 1 426 7947
E-mail:
info@hatagro.hu