Betöltés
Baromfitechnológia Állathigiénia Kártevőirtás Hírek
Rólunk
HATAGRO Munkatársak Kapcsolat English version
 • 2019 Máj. 02
  22:22

  2019. május 3-án ünnnepli a nemzetközi Baromfi Világnapot a Baromfi Termék Tanács (BTT). A rendezvénynek a budapesti Vajdahunyad-vár ad otthont. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a baromfiágazati szereplőkre, akik egyre fontosabb szerepet töltenek be a világ élelmiszer-ellátásában.

  A jövő mezőgazdaságának, élelmiszer-termelésének ugyanis óriási feladata lesz a Föld egyre növekvő népességének eltartása. A 2050-re prognosztizált 9 milliárdnyi ember élelmiszerigényének kielégítésében a baromfitermelőknek is jelentős szerep jut, a baromfiágazat azonban a szakemberek szerint képes lesz e kihívások teljesítésére. Bizonyítja ezt az elmúlt fél évszázados teljesítménye is. A világ baromfihús-termelése 1970 óta közel meghatszorozódott, ezzel az egyik legdinamikusabb növekedést produkálta az állati termékek közül.

   

  Az ágazat húsfogyasztásban betöltött szerepe és aránya egyre inkább növekszik, így néhány éven belül a legnagyobb arányban fogyasztott húsféleség lesz.

   

  Az idei Vajdahunyad-várban sorra kerülő rendezvényen előadást tart Birthe Steenberg, az európai szövetség képviseletében az európai baromfihús-termelés legfontosabb kérdéseiről, Nan-Dirk Mulder, a Rabobank munkatársa a baromfiágazat világpiaci tendenciáiról, Dr. Horváth-Papp Imre az antibiotikum-mentes baromfitenyésztés kihívásairól számol majd be, de érdekesnek ígérkezik a fiatalok táplálkozási szokásairól, a csirke- és pulykahús magyarországi imázsáról szóló előadás is, amit Dr. Forgács Attila tart majd a Corvinus Egyetem oktatója.

   

  Forrás: Baromfi Termék Tanács

Győr

HAT-AGRO Csoport
9027 Győr, Tibormajori út 1.
Tel:
+36 96 525 023
E-mail:
info@hatagro.hu

Budapest

HAT-AGRO Csoport
1036 Budapest, Lajos u. 80. fsz. 27.
Tel:
+36 1 426 7947
E-mail:
info@hatagro.hu