Betöltés
Baromfitechnológia Állathigiénia Kártevőirtás Hírek
Rólunk
HATAGRO Munkatársak Kapcsolat English version
 • 2019 Márc. 27
  08:31

  Az antimikrobiális rezisztencia (AMR) mindenütt jelen van, ott ahol túl sok antibiotikumot használunk, vagy nem alkalmazzuk megfelelő módon (alul- vagy túladagolás), rezisztencia jelenhet meg. Sőt, még akkor is, ha a megfelelő adag antibiotikumot használjuk.

  Világszerte probléma az antimikrobális rezisztencia 

   

  Teljesen egyértelmű, hogy változtatni kell, a gyógyításról nagyon erőteljesen a megelőzésre kell helyezni a hangsúlyt. A 2011–2015-es időszakban számos EU-s projekt megmutatta, hogy valóban csökkenthetjük az AMR-t azáltal, hogy csökkentjük az antibiotikum felhasználást. De ha ezt szeretnénk, szükségünk van biológiai biztonsági programra (belső és külső) és megfelelő állománykezelésre.

   

  A betegség sikeres ellenőrzéséhez és ezáltal az antibiotikumok használatának csökkentéséhez minimálisra kell csökkentenünk a kórokozók expozícióját (csökkenteni a fertőzést), és az állatok immunitását maximalizálni kell (növelni a védelmet).

   

  Csökkenteni a fertőzést a szigorú biológiai biztonsági kezelésekkel.

  Növelni az immunitást a szoptatással és a megfelelő táplálkozással minden szakaszban.

   

  A tisztítás és fertőtlenítés a kórokozók eltűnésének alapja, és ez a legjelentősebb cél az állomány kezeléséhez. Megfelelő immunerősítéssel támogatjuk az állatokat, hogy felvegyék a harcot a támadás ellen, amely még mindig a kiegyensúlyozott környezetben előfordulhat, antimikroba tartalmú szerek használata nélkül.

   

  Forrás: cidlines.com

Győr

HAT-AGRO Csoport
9027 Győr, Tibormajori út 1.
Tel:
+36 96 525 023
E-mail:
info@hatagro.hu

Budapest

HAT-AGRO Csoport
1036 Budapest, Lajos u. 80. fsz. 27.
Tel:
+36 1 426 7947
E-mail:
info@hatagro.hu