Betöltés
Baromfitechnológia Állathigiénia Kártevőirtás Hírek
Rólunk
HATAGRO Munkatársak Kapcsolat English version
 • 2018 Szept. 17
  09:49

  Az afrikai sertéspestis a házi sertések és a vaddisznók vírusos megbetegedése. Nincs ellene vakcina, sem gyógymód. A legfontosabb a megelőzés, a járványvédelmi szabályok szigorú betartása.

  ASP vírusának jellemzőiről és a betegség tüneteiről szól a EFSA és az Európai Bizottság rajzfilmes ismeretterjesztő videója, ami nemrég magyar nyelven is elérhetővé vált.

  Járványvédelmi kézikönyv 
   

  A vírus több hónapig is fennmaradhat a környezetben és az elhullott állatok testében. Fontos, hogy az emberek nem fogékonyak a betegségre, de továbbíthatják azt, például fertőzött ruhadarabokkal és eszközökkel. Magyarországon ez idáig csak a vaddisznóknál jelent meg a betegség, de több szomszédos országban már a háztáji sertéseknél és nagyobb sertéstelepeken is pusztít a vírus.

   

  SEGÍTÜNK! A HAT-AGRO Csoport szakértői megalkották az afrikai sertéspestis megelőzéséről szóló Járványvédelmi kézikönyvet sertéstartóknak. A könyvet minden sertéstartó figyelmébe ajánljuk. 

   

  HATAGRO Járványvédelmi kézikönyv sertéstartóknak letöltés

   

  ASP Ismeretterjesztő videó

   

  Az EFSA és az Európai Bizottság rajzfilmes ismeretterjesztő videójához (African Swine Fever: how to stay one step ahead) a magyar szöveget a videó jobb alsó sarkában található fogaskerék megnyitásával és a feliratok fülre való kattintással, a magyar felirat kiválasztásával állíthatjuk be.

   

   

  Forrás: NÉBIH, http://portal.nebih.gov.hu

Győr

HAT-AGRO Csoport
9027 Győr, Tibormajori út 1.
Tel:
+36 96 525 023
E-mail:
info@hatagro.hu

Budapest

HAT-AGRO Csoport
1036 Budapest, Lajos u. 80. fsz. 27.
Tel:
+36 1 426 7947
E-mail:
info@hatagro.hu