magyar english
Termékszűrő
Augermatic spirálos etető Big Pan tányérral

 

Az etetési módszertől (ad libitum vagy kontrollált), az állatok korától és a baromfifajtól függően a baromfihizlaláshoz használt etetőrendszernek egészen speciális követelményeknek kell, hogy megfeleljen. A napos korú madarak igényeit ugyanúgy ki kell elégítenie, mint a nagyobb tömegű állatokéit. Fontos szempont a takarmány könnyű elérhetősége és a tápveszteség elkerülése. Hogy ezeknek a kritériumoknak a lehető legjobban megfelelhessünk, különböző típusú etetőtányérokat kínálunk vevőink részére, amelyeknek feltöltése minden esetben a már jól bevált AUGERMATIC szállító-rendszerrel történik:

 

 • BIG PAN 330
 • BIG PAN PLUS
 • MULTI PAN
 • MULTI PAN PLUS

 

Az AUGERMATIC rendszer alkotórészei:

 

 • Takarmánygép takarmánygarat
 • Térfogatnövelő a garathoz
 • Cső a szállítóspirállal
 • Etetőtányér
 • Meghajtóegység szenzorral a szállítóspirál automatikus leállításához
 • Felfüggesztő rendszer csörlővel
 • Felülésgátló huzal 

 

A takarmánygarat (1) – térfogatnövelővel (2) vagy anélkül - könnyen levehető a takarmánygépről (3). A teljes berendezés így felhúzható a mennyezet alá. Ez kitrágyázáskor maximális mozgásteret biztosít a tányérok alatt. Az erős meghajtás (4) és a spirál lehetővé teszik az 150 m hosszúságig terjedő szállítási utat. Egy kontrolltányérral (6) összekapcsolt szenzor (5) automatikusan lekapcsolja a berendezést, amint az összes tányér megtelt takarmánnyal.

 


 

Az istállók fűtése történhet „melegvizes-fűtéssel” a Big Dutchman „Heat Master” típusú berendezésével.

 

BIG PAN 330 – a jól bevált etetőtányér brojlerhizlaláshoz

 

HIGÉNIA! Az elfordítható tányér alaposan tisztítható, és száradáshoz nyitható. Nincsenek benne hozzáférhetetlen szennyfogó sarkok.

 

BIG PAN PLUS – a kontrollált brojlerhizlaláshoz és kacsaneveléshez

 

 


 

 

Napjainkban főleg a 2 kg-ig vagy az e feletti súlyig hizlalt, nagy tömegű állatokat etetik kontrolláltan Így a szív és érrendszer, a csontváz fejlődése jobban képes lépést tartani a súlygyarapodással. Ennek előfeltétele, hogy az etetőrendszer a takarmányt minden etetés alkalmával képes legyen a lehető legrövidebb időn belül szétosztani az istálló teljes hosszában. Az AUGERMATIC a BIG PAN PLUS tányérral kiválóan alkalmas erre a feladatra. A térfogatcsökkentő-betét, kombinálva a barázdált tányéraljjal mintegy 2/3-dal csökkenti a tányérba jutó táp mennyiségét. Ezáltal az egy etetősoron lévő összes tányér rendkívül gyorsan feltölthető.

 • kevesebb a csontvázsérülés, valamint a lábprobléma;
 • jobb a takarmányhasznosítás, kevesebb a zsírlerakodással és az elhullás;
 • pontosan tervezhető a leadáskori testtömeg

 

 A BIG PAN PLUS kitűnően alkalmazható a 2,5 kg testtömegig történő kacsa-előnevelésben is. A lapos tányéralj az ideális körülményeket biztosít az induló naposkacsa-állománynak, minimalizálja a szükséges alommennyiséget, és meggátolja a takarmánykiszóródást. Ezen kívül a kacsa a tányéralj barázdált formájából adódóan könnyen fel tudja venni a takarmányt. A grill megakadályozza, hogy az állatok belelépjenek a tányérba = a takarmány szennyeződése így elkerülhető. A BIG PAN 330 és a BIG PAN PLUS ezen túlmenően eredményesen alkalmazható a jércenevelésben és a tojótyúkok takarmányozásában is.

 

Brojlerhizlalásban a pótlólagos többlet-búza etetés megfontolandó alternatívát jelenthet. Ezáltal csökkenthetőek a takarmányköltségek és javítható az állatok egészségi állapota. Ennek műszaki előfeltétele egy további siló beállítása, az FW 99-B takarmánymérleg, kiegészítő takarmánybehordó-spirál ( Flex Vey) a silótól a mérlegig, illetve a mérlegtől a napi garatig (napi tartályig), valamint az MC 95-ös termelési computer. Az MC 95-ös képes a búza szükséges mennyiségét az össz-takarmányadaghoz folyamatosan, az állatok fejlődésének megfelelően beállítva adagolni. A búza és a táp elkeverését a mérődob és a felfogótartály biztosítja.

 

Univerzális, rugalmasan alkalmazható etetőtányérok neveléshez és hizlaláshoz

 

A MULTI PAN és MULTI PAN PLUS etetőtányérok alkalmazhatóak tápszóródás-gátló gallérral vagy anélkül;

Térfogatcsökkentő-betét a kontrollált etetéshez.

 

Ugye Ön is meg akar felelni a baromfihús-piac folyamatosan változó követelményeiknek, és szeretne azokra rugalmasan reagálni?

 

 Ha igen, akkor válassza a MULTI PAN vagy MULTI PAN PLUS etetőtányérokat a Big Dutchman-tól! Ezeket a tányérokat ugyanis brojlercsirkék, pulykák, kacsák és egyéb baromfifajok (gyöngytyúk, fácán, liba) naposkortól 12 kg-os testtömegig való, váltakozva történő hizlalásához fejlesztették ki. Az állat fajától és az etetési módszertől függően (ad libitum vagy kontrollált) az Ön istállójába a MULTI PAN vagy MULTI PAN PLUS tányérral szerelt etetőrendszer a legmegfelelőbb.

 

Hízóbaromfihoz 2,5 kg élősúlyig történő hizlalás esetén, valamint pulyka- és kacsaneveléshez a tányérokat a tápszóródás-gátló gallér nélkül alkalmazzuk. 2,5 kg élősúly fölött felszereljük a gallért, amely megakadályozza a táp kiszóródását.

 

 

 

A kontrollált etetéshez a MULTI PAN PLUS tányérba térfogatcsökkentő betétet szerelünk, amely a barázdált tányéraljjal kombinálva 2/3-dal csökkenti a tányérba jutó takarmánymennyiséget. Így az egy vonalon lévő összes tányér gyors és egyenletes feltöltését már az etetés kezdetén biztosítani lehet.

Mindkét tányértípus rendelkezik elzáró retesszel.

A kacsáknál jól alkalmazható a barázdált tányéralj, mert csőrformájukból adódóan könnyebben tudnak belőle takarmányt felvenni.

 

A különböző tányérok alkalmazásának lehetőségei:

 

Termelés súly (kg) BIG PANBIG PAN PLUSMULTI PAN MULTI PAN PLUS
brojlerhizlalás 0-3,5 ad libitum kontrollált ad libitum kontrollált
jércenevelés 0-1,4 ad libitum adagolt  
tojótyúk 1,4-2,2 ad libitum ad libitum ad libitum 
Pulykanevelés 0-2,5   ad libitum kontrollált
Pulykahízlalás* 2-12   ad libitum 
Kacsanevelés 0-2,5  ad libitum ad libitum 
Kacsahízlalás 2-3,5   ad libitum kontrollált
Egyéb baromfi* 0-12     
Tányérperem magassága (mm)  76 61 71/127* 56/112*

 

* 2 kg-os élősúly felett a tányérokat csak a tápszóródás-gátló gallérral kérjük alkalmazni!
« Vissza


AMIT MEGTALÁL NÁLUNK:
fertőtlenítőszer, biosecurity program, VIROCID fertőtlenítőszer, rovarirtás, légyirtás, tisztítószer, VIRKON S fertőtlenítőszer, klíma, csótányirtás, egérirtás, ketrec, patkányirtás, siló, etetőtányér, szülőpár tartás, baromfi, itató rendszerek, keltető, rágcsálóirtás, cseppfelfogó tálca, sertés, szarvasmarha, istálló higiénia, lakossági kártevőirtó szerek, professzionális kártevőirtó szerek, tartástechnológia, hangya, kézhigiénia, darázs, tojás